TAHİN YAĞINDA ZENCEFİLLİ KEK





Soğuklara karşı savaşmak,soğuk algınlığından yırtmak istiyorsanız zencefili hergün tüketmeyi denemelisiniz...Şayet çayını içmek,çorbaya tazesinden doğramak,kek kurabiye yapmak gibi kullanımınızı çeşitlendirirseniz gün gelecek yaz kış dinlemeden mutfağınızda ona ayrılmış bir kavanozunuz olacak.Hele tazesini bulmak bu kadar kolaylaşmışken ona yabancı muamelesi yapmak haksızlık.

Buyrun zencefilli tahinli kek tarifine;

3 bardak un
yarım bardak kakao
yarım bardaktan fazla 1 bardaktan az süt
5 kaşık tahin kavanozlarının üstünde biriken yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı toz zencefil
3 yemek kaşığı şeker
2 yumurta
1 tatlı kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı hindistancevizi rendesi
ufalanmış badem yada ceviz
ve sevdiğiniz yada evde olan herhangi bir meyve(küp küp doğranmış)
isteğe göre sevdiğiniz reçellerden de 1-2 yemek kaşığı ekleyebilirsiniz...

Fırını 180 dereceye getirin,siz kek karışımını hazırlarken o ısınadursun.Un,kakao,kabartma tozu,vanilya,zencefil ve tarçını elekten geçirilip bir kapta iyice karıştırın. Ayrı bir kapta yumurta,süt,sadece 2 yemek kaşığı şekeri ve 2 yemek kaşığı tahini iyice karıştırın, sonra bu sıvı karışımı ve az önce yaptığınız kuru karışımları birbirine katın. Meyveleri,bademi ekleyin. Pişireceğiniz kabı yağlayın yada un serpin.Karışımı içine dökün. Kalan 3 yemek kaşığı tahin yağını,hindistancevizi rendesini kekin üstüne dökün.Ve yine kalan 1 yemek kaşığı şekeri üstüne serpin. Fırında 40-45 dakika pişirin.


1 yorum:

  1. Zencefil tavukla o kadar güzel oluyor ki... Biraz soya sosu, zencefil püresi, birazcık kiwi suyu. Birgün yollayacağım sana tarifini. Pamuk gibi yumuşacık, parmaklarını yiyeceksin....
    Bir Dost...

    YanıtlaSil