AYVA TATLISINA YOĞURTLU SOS



Ayva tatlısına kaymak koymak bir alışkanlık biliyorum ama yoğurtla da öyle güzel oluyor ki...daha dün test edip onaylandı.Kaç kişiydik bilmiyorum...Olaylar şöyle gelişti:

Yemeğe giderken bir arkadaşımız tatlı almak istedi,hemen müdahele edildi ve kilo alıyoruz tatlı yemeyelim,zaten çok yemek yapıldı dendi.Sonuçta tatlı almaktan vazgeçip meyve yiyelim dedik,ayva aldık.Tahmin edebileceğiniz gibi alınan ayvalar ayva tatlısına dönüştü.Üstüne kaymak yok ki denince yoğurt şahane bir çözüm oldu.Ama şimdiden belirtmekte fayda var işin sırrı yoğurt değil sadece,asıl sürpriz pancar pekmeziydi.İlk defa yedim,bayıldım.Pancar pekmezi bulmak kolay olmasa gerek ama harnup(keçiboynuzu) pekmezi de gayet güzeldir.Gelelim tarife;
4 ayva
4 yemek kaşığı şeker
4 tepeleme yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı pekmez
1 tatlı kaşığı tarçın
1-2 karanfil
Ayvaları ortadan ikiye kesip içini ayıklayın,çekirdekleri atmayın saklayın.Tencereye ayvaları,karanfili ve ayva çekirdeklerini koyup yarısına kadar su ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.Ayvaları sudan çıkarıp fırına verin ve üstleri kızarana kadar bekleyin.

Yoğurt,pekmez ve tarçını bir kapta karıştırın,nar gibi kızarmış ayvaların üstüne döküp servis edin.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder