MİSOLU SEBZE ÇORBASI





Kış vakti evde pırasa,havuç,mercimek bulundurma ihtimali yüksek olsa da 'miso' bulmak bir mucizedir.Hele de lodoslu,yağmurlu bir pazar sabahına uyandıysanız. Bahar yüzünü ara ara göstermeye başladı ama hala şubattayız ve mercimek çorbasını şekilden şekle soktuk bu kış boyunca...Gelin bi de böyle deneyin,zaten henüz 'miso'yla tanışmadıysanız çok şanslısınız.


Yarım kilo Pırasa
Yarım kilo Havuç
1 su bardağı kırmızı yada sarı mercimek
1 lt sebze/et/tavuk suyu yada normal su
2 yemek kaşığı Miso
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1,2 diş Sarımsak
1,2 adet Defne yaprağı
yeteri kadar tuz ve karabiber
birer tutam Kimyon ve tarçın

Sarımsak,pırasa ve havuçları doğrayıp zeytinyağında kavurmaya başlayın ve baharatları ekleyin.Arada yemek kaşığıyla azar azar su ekleyin ki altı yanmasın.10-15 dakika kavurduktan sonra sebze/tavuk/et suyu ile mercimeği ekleyin.Mercimekleri önceden yıkayıp süzmeyi unutmayın. Havuçlar pişince misoyu da ekleyip çorbayı blenderdan geçirin ve afiyetle yiyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder