YABAN MERSİNİ SİRKESİ



Yaban mersini sirkesi mi? demeyin. Bende hayatımda ne duydum ne gördüm. Hayatta herşey gibi bir sebebi var. Bir zamanlar mevsim sonu olduğundan bolca ve ucuza kovayla yaban mersini almıştım pazardan, Kastamonu pazarından, ha şu gün yaparım ha bu gün derken bilmiyorum artık dolapta o kovasında ne kadardır beklediklerini...ben diyeyim 15 gün siz deyin 25. Ama boşa da gitmeyeceklerini bildiğimden bir rahatlık da var üstümde.

Ne olur bunlardan, reçel mi yapsam, likor mu yapsam, derken sonunda sirkelik oldular. Katkısız sirke...sadece süzçgeçten geçirerek suyunu sıkıp, elimde mercimek köftesi gibi iyice suyunu çıkararak, şişeye doldurdum bekliyorum.



Ağzı açık bir şekilde hava ile temas etmesini sağlayarak, bakterileri çalıştırarak yaban mersini sirkesine kavuşacağım. Köpürüp duruyor, o yüzden fotoğrafta gördüğünüzden biraz daha fazla boşluk bırakmak gerekiyor. En iyisi kavanoza koymak.

Bu kadar. E, ismi yeter, o kadar havalı ki...


2 yorum:

  1. güzel fikir. salataya falan mı kullanacaksınız sonrasında?

    YanıtlaSil
  2. evet, ozellikle mor lahana salatasina enfes oluyor, susam ve çam fıstığı kavurup salataya karıştırıyorum...kaparide atarsanız muhteşem oluyor. bulursanız susam yağı, ya da tahinin ustunde biriken yağ da kullanılır, yoksa zeytinyağı da gayet yeterli. elma sirkesi de olur:)

    YanıtlaSil