BUZ GİBİ VİŞNE SUYU


Havalar ısındıkça ısınıyor, kızgın güneş tüm enerjimizi alırcasına tepemizde boza pişiriyor. Bu ateş sıcaklarında yediklerimize dikkat etmeliyiz. Sıcaklarda nasıl beslenmemiz gerektiği açık: bol bol su içmeli, meyve ve salata yemeli, aşırı terleme sonucu kalsiyum, magnezyum ve elektrolit kaybı için ayran, soda içmeli ve dondurma yemeliyiz. Kaybolan enerjimizi geri almak hepimizin hakkı.



Evlerde meyve suyu da yapabilirsiniz, hazır vişne ucuzlamışken bolca alıp buzdolabınızda ister komposto olarak ister meyve suyu olarak, ister reçel olarak depolayabilirsiniz...Benim favorim suyu, henuz diğer aşamalara gelemedim. Sabah kalkıp da buz gibi bir bardak kendi yaptığınız vişne suyunu mideye indirmek gibisi yok!

O kadar da basit ki;

2 kilo vişne
5 litre su
damak tadınıza göre şeker(ben hiç koymuyorum)

Vişnelerin saplarını ayırıp, yıkayıp tencereye atın, suyu ilave edip altını yakın. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 20-30 dakika pişirmeye devam edin. Süzüp soğumaya bırakın ve buzdolabında saklayın. Süzerken posasını da içine ekleyip sadece çekirdekleri bırakabilirsiniz. Erik de aynı şekilde çok lezzetli su verir.

Hadi ne duruyorsunuz?

1 yorum:

  1. Ben evde ne meyve varsa onlardan da atıyorum içine biraz. Kiraz-frenk uzumu ve vişne acaip super oluyor. Kiraz ve vişnenin saplarını da kaynatıyorum. Daha sağlıklı oluyormuş. Dolaptan çıkardığımda da bardağa bir tutam taze nane ekliyorum. Tadından içilmiyor...
    Bir Dost...

    YanıtlaSil