TARÇINLI PIRASA





Evet evet tarçınlı pırasa,hatta patates bile var,pirinç yok. Ama isterseniz patates yerine pirinç koyun...Hemen tarife geçiyorum:


4-5 tane pırasa

1 tane patates
2-3 havuç
1 limon
2-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fiske tarçın

tuz ve karabiber

Düdüklü(tencereniz yoksa normal çelik) tencerede zeytinyağını ısıtın, istediğiniz şekilde doğranmış patates ve havucu koyup kısık ateşte kavurun. 10-15 dakika pişsin, pırasayı eklemeden önce patates ve havucu biraz pişirmekte fayda var, çünkü pırasa nispeten çabuk pişer. Bu arada tarçın, tuz, karabiberi ekleyebilirsiniz. Pırasayı da ekleyip kapağı kapayın. Düdük öttükten 8-9 dakika sonra, çelik tencerede pırasalar pişince ama dağılmadan önce ateşi söndürün. Tencereyi açıp servis yapacağınız tabağa koymadan hemen önce limonu sıkın. Hatta tekrar 2 kaşık zeytinyağı daha ekleyin. Zeytinyağı pişince sanırım kalitesini kaybediyor, yemek piştikten sonra ekleyince tadı ağzınıza gelecektir. Böylece daha az yağ kullanabilirsiniz. Nimettir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder