TARÇINLI PIRASA
Evet evet tarçınlı pırasa,hatta patates bile var,pirinç yok. Ama isterseniz patates yerine pirinç koyun...Hemen tarife geçiyorum:
4-5 tane pırasa
1 tane patates
2-3 havuç
1 limon
2-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 fiske tarçın
tuz ve karabiber
Düdüklü(tencereniz yoksa normal çelik) tencerede zeytinyağını ısıtın, istediğiniz şekilde doğranmış patates ve havucu koyup kısık ateşte kavurun. 10-15 dakika pişsin, pırasayı eklemeden önce patates ve havucu biraz pişirmekte fayda var, çünkü pırasa nispeten çabuk pişer. Bu arada tarçın, tuz, karabiberi ekleyebilirsiniz. Pırasayı da ekleyip kapağı kapayın. Düdük öttükten 8-9 dakika sonra, çelik tencerede pırasalar pişince ama dağılmadan önce ateşi söndürün. Tencereyi açıp servis yapacağınız tabağa koymadan hemen önce limonu sıkın. Hatta tekrar 2 kaşık zeytinyağı daha ekleyin. Zeytinyağı pişince sanırım kalitesini kaybediyor, yemek piştikten sonra ekleyince tadı ağzınıza gelecektir. Böylece daha az yağ kullanabilirsiniz. Nimettir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder