MİSOLU SOĞAN ÇORBASI



Miso ile soğan çorbası da şahane olur. İşte tarifi;


1 kilo Soğan
2 yemek kaşığı Zeytinyağı
2 yemek kaşığı Miso
1 lt Sebze/Tavuk/Et suyu yada normal su
1 yemek kaşığı Soya sosu
1 tatlı kaşığı Şeker
1er dilim kızarmış ekmek
1er dilim kaşar yada zevkinize göre herhangi yağlı bir peynir


Soğanları mümkün olduğunca ince kıyın. Zeytinyağını tencere koyup kısık ateşte ısıtın.Soğanları ekleyip iyice karıştırın.Soğanlar yumuşayınca üstüne şekeri döküp ateşi biraz daha yükseltip karıştırmaya devam edin.Başında bekleyerek soğanları iyice kahverengileşinceye kadar,yaklaşık 20 dakika kavurun.Suyu ekleyin ve tencerenin kapağını kapatıp arada bir yine karıştırarak 30-35 dakika daha pişirin.Bu arada misoyu bir kapta az suyla sulandırın,sonra soya sosu ile beraber çorbaya katın.Ateşten alın.

Fransızlar soğan çorbasını pişirdikten sonra kaselere alıp üstüne kızarmış ekmek dilimleri ve onunda üstüne de peynir dilimi koyup fırına veriyorlar.Sizde üşenmeyin ve bunu yapın.Hatta üstüne ince kıyılmış taze soğan serpin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder