Kıssadan hisse...


Geçen gün arkadaşım aradı, bu arkadaşlar olmasa biz napardık o ayrı, heyecanla internette rastladığı bir tariften bahsetti. İnciluzların 'Short bread cookies' dedikleri, kısa ekmekle hiç alakası olmayan ama mutlaka eskiye gidersek bir açıklaması olan bu kurabiyeler içine koyulan ekstra tereyağ ile adamı delirtecek kadar lezzetli oluyor.



Aslında vanilya ve tereyağ hariç geri kalan malzemesi çok basit, un ve şeker. Biz sonunda şu şahane siteden aldık, çifte kavrulmuş yapmadık, ölçüleri aldık sadece şekeri azalttık ama pekala da onun ölçüleri kullanılır. Bizim kullandığımız hali şöyle:
  • 12 yemek kaşığı tereyağ(kıyabilirseniz paraya kıyıp en iyisinden alın, öyle market işi falan değil, mandıra işi olsun:)
  • 3 yemek kaşığı+1 yemek kaşığı şeker(sonradan üstüne serpmek için)
  • 1.5 cup un, galiba 1,5 su bardağı una denk geliyor
  • yarım vanilya çubuğu(asla paketli satılan vanilya şekeri değil, yoksa koymayın olsun bitsin, yerine tarçın olur, zencefil olur, sevdiğiniz ve yakışacağını düşündüğünüz baharatlar olur, hatta bunun tuzlusu da olur...)
Tereyağı ile şekeri biz eritmeden karıştırdık, un ve vanilya ekledik. Yoğurmadık, tahta kaşıkla karıştırdık. Dolapta yarım saat (ama daha da iyisi en az 2 saat) beklettik. 45 dakika pişirdik...Fırından çıkarır çıkarmaz şekeri serptik. Belki vakit olsa bir tık daha fırına sokup şekerleri de yakabilirdik...Ama yetişmemiz gereken yerler vardı. Giderken yanımıza aldık ve gittiğimiz yerlerde çok sükse yaptık:) Çok ama çok güzel oldu. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder