KABAK ÇİÇEĞİNDEN TABLO



Bu gidişle kabak yiyemeyeceğiz sanırım, çiçekleri de o kadar lezzetli ki kabak olmasına fırsat kalmadan hepsini koparasım geliyor... Kabak dolması yaparım diye dolaptan çıkardığım kabak çiçekleri, açlıktan daha hızlı bir şekilde pişmek zorunda kaldılar. Kabak çiçekleri, dalından koparılır koparılmaz hemen ölmeye yüz tutuyorlar, o sebeple yeşilliklere de uyguladığım su dolu bir kap içinde buzdolabında saklama yöntemini uyguladım. Ama yine de çok uzun dayanmazlar, hemen tüketmek en iyisi.
  


Şayet kabak yetiştiriyor ya da yetiştiren arkadaşınız varsa bu tarif dünyanın en kolay tariflerinden biri olsa gerek. Eve gelen bir arkadaşım da bir arkadaşından öğrenmiş. Kabak çiçeklerinin içine peynir koyup kızartıyorsunuz oluyor bitiyor... Yenilebilir çiçekler o kadar çok ki, şaşarsınız. Mor salkım, roka, hindiba, kabak benim denediklerim sadece... Küçükken de hepimiz hanımeli yemişizdir herlade. 

Eriyen keçi peynirinin içine gömülen kabak çiçeğinin renginden ödün vermemesi de ayrı bir güzellik. Tablo gibi... 

4 yorum:

  1. mor salkımın minik morlarını mı yiyoruz? bende var da... gerçi mevsimi geçti artık..

    YanıtlaSil
  2. evet evet mor çiçekleri,öyle lezzetli ki:)
    seneye artık....

    YanıtlaSil
  3. mökemmel gözüküyor.

    azım sulandı yemin billah.
    ellerine sağlık
    kimin miğdesine gittiyse yarasın :))

    YanıtlaSil
  4. Kenardaki diken gibi çıkıntıları ayıklayıp dondurma külahı gibi iç içe saklarsanız, tek çiçek kaybıyla, diğerlerini kapanmadan en azından 24 saat saklayabilirsiniz :) Afiyet olsun...

    YanıtlaSil