AKDENİZ'DE KAHVALTI



Bu içine dalmak istediğim, bandıra bandıra dibini gördüğümüz domatesli biberli kavanoz açılır açılmaz tok olanlarda sofraya tekrar oturdular. Komşudan tarifini almak malesef mümkün olmadı, siz bildiğiniz gibi yaparsınız. Domates yiyebilmek için yaz bekleyenlerdenim, ama seralar ve ilaçlara alıştık, domatessiz yaşayamayız derseniz şimdiden kolları sıvayın o zaman.



Tulum peyniri de Akdeniz'de supriz gibidir, hiç olmadık pazarlarda karşınıza alası çıkar, Erzincan'ı aratmaz... Çökelek demişim çörek otu ile tipi değişir, tadı zenginleşir... Yurdum insanı allahtan göçü sever... Hala Toroslarda yaşayan Yörükler ise nefis taze keçi peyniri(aşağıdaki kaşarların yanında) yapar. Keserken yumuşacıktır, bıçak kayıverir, kızartması da pek güzel olur.




İşte bu tabakta gördüğünüz domatesler, salatalıklar da seradan çıkma, halbuki yazın bir domates olur, tadından yenmez. Pembe domatesi ayrı bir bekler, hele o tanesi nerdeyse 1 kilo gelen yayla domatesi çıkınca gözümüz döner kasayla alırdık. Hayat bekleyince de güzel...



Afiyetler olsun, ilk fırsatta Güney'e, Ege'ye buyrun. Hiç olmadı bir köy yumurtası yersiniz.

3 yorum:

  1. ahh teyzem sucuklu yumurtaya hiiiç dayanamam haa

    YanıtlaSil
  2. Yaaa güzel insanım,Pelin'im ama bitirdin bizi kuzum.Klavye ağızdan akan sulara gark oldu.Geldi dolaba saldırası ama bunları bulamayıp sukutlara dalınası vakitler,afiyet şekerler olsun sana,darısı biz fanilerin başına:)))Bloguna kurban olduğum kız.

    YanıtlaSil
  3. Pelin'im güzel insanımlı başlayan,bloguna kurban olduğum kızla biten adsız yorum, senin ebedi takipçin ama çömez yorumcun Kamuş'a aittir:))nice tatlara tey tey teyyyyy....

    YanıtlaSil