KUZU KULAGI



İstanbul bu yaz resmen tropik bir iklim kuşağına girdi. Bol yağmurlu bir yaz sayesinde pazarlar hre zamankindan daha yeşil, daha kırmızı, daha kokulu...Her geçen sene yeni yeni meyveler sebzeler de ekleniyor. Tarımda oynaşmanın sonu yok, medeniyetler insaniyet namına iyimser ya da kötümser binbir çeşit yol denemeye devam edecekler. Bu durumda, bize düşen görev bilinçli ve aşırıya kaçmamaya özen gösteren tüketim biçimlerini sahiplenmektir. Mesela bunlardan en kolayı pazara gitmek. Organik olsun, olmasın, mahallenizdeki pazarları koruyun, süper/ultra/mega marketler yerine mahallenizdeki esnafı kollayın.

Nerdeyse yarısının üreticinin kendisi olduğu birbirinden şahane semt pazarlarında dolaştıkça kendinize zamanla bir yeşillikçi, kavuncu, yufkacı, peynirci, çanakkale domatesçisi ve pek tabii varsa balıkçı edineceksiniz. Onlar sizi, siz onları her pazar dört gözle bekliyor olacaksınız.

Pazara sabah erken gidenler malın tazesinin, geç gidenler ucuzunun peşinde olur genellikle...Ama her şekilde de önce pazarı şöyle bir turlamak gerekir. Fiyatlar hakkında bilgi edinmek için bu şarttır. Bende para çok, dert diil demeyin; malum önümüz arkamız, sağımız solumuz ekonomik kriz...hadi gün geldi refah içinde yüzüyoruz ve istikrarlı bir ekonomi edindik diyelim, siz genede sahtekarlarla iş birliği yapmayın. Ama konu her ne olursa olsun. Sonunda siz de bizde zararlı çıkarız, benden söylemesi.

Bugün ve her Pazar günü Kastamonu pazarı var, Kasımpaşa da, yakındaysanız hadi ne duruyorsunuz, koşun dil peynirlerine, cevizlere, yeşilliklere...

Gelelim konumuza...



Ne demiştik
, yaz aylarında kaybettiğimiz enerjileri salatalar, ayranlar, dondurmalar ve meyvelerle geri kazanacaktık. Buyrun; özellikle ekşi sevenler ve hatta sevmeyenler için on numara bir salata.

1 demet kuzu kulağı,
1 miktar pancar turşusu
2 çanakkale domatesi(çeri domatesi olur, pembe domates olur)
1 miktar peynir
1 yemek kaşığı balsamik sirke
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı

Malzemeleri dilediğiniz gibi doğrayıp, ekleme çıkarma yapabilirsiniz. Afiyetle yiyin.

1 yorum:

  1. ne guzel de yazmissin .hem de ne kadar da guzel yapmissindir o salatayi.hem de nasil da yemek istedim.off acim accc.=))

    YanıtlaSil