PİKNİK


Bahar geldi mi gelmedi mi anlayamadım, lakin sabah uyandığımda güneş masmavi gökyüzünde parlıyorsa tamamdır, dahasını düşünmeyi bıraktım. Böyle bir pazar günü kalkar kalkmaz (bebek bekleyen arkadaşımı düşünerek mümkün olan en sağlıklı malzemelerle)bir kiş yapıp, arkadaşlarımın gelmesini sokaklarda bekleyip, güneş batana kadar eve girmemeye and içtim.



İstanbul ormanlarına gitmeyeli o kadar uzun zaman geçmiş ki doğrusu şaşırdım ve de utandım...Bentler yağan yağmurlarla dolmuş taşmış, çiçekler patlamış. Bu vahada insan nerdeyse şehirde olduğunu unatacak, çöpler de olmasa!



Yemeğe başlamadan kişin fotoğrafını çekebildik neyseki...Buyrun tarife;

kişin hamuru için;
2 bardak tam buğday unu
1 yumurta
2 yemek kaşığı organik yoğurt
1 yemek kaşığı keten tohumu
3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu

Kişin malzemesi için;
300 gr sert tam yağlı ezine peyniri
2 yemek kaşığı organik yoğurt
1 yumurta
1/2 çay bardağı süt
biraz kekik
biraz toz kırmızı biber

Fırını 180-190 dereceye getirin ısınadursun.Fırını beklerken bir kapta unu ve keten tohumu güzelce karıştırın. Yoğurdu, yumurtayı,zeytinyağını ekleyip yoğurun. Dolapta 25-30 dakika bekletin.

Bu arada toz kırmızı biber hariç kişin tüm malzemelerini ayrı bir kapta karıştırın, ezine peynirini ezerek ekleyin. Merak etmeyin fırın sıcağında eriyecek ve topaklanmayacaktır.

Turta kabını yağlayarak yada unlayarak, kiş hamurunu içine yayın. 20-25 dakika pişirip fırından çıkarın. Peynirli bulamacı ekleyip, üstüne toz kırmızı biberi çay süzgeci ile serpip tekrar fırına verin ve 20-25 dakika pişirin. Son olarak fırını ızgaraya alıp üstünü kızartın, bence başında bekleyip kontrolü elden bırakmayın.

Pikniğe götürecekseniz,paketlemeniz gerekeceğinden, kiş piştikten sonra soğuyana kadar bekleyin, sıcakken paketlerseniz kiş kendi buharıyla hamurunu yumuşatır, bu da istenen bişey değildir.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder