FOODS NOT BOMBS


Her yıl en az binbir defa yılmadan yaptığım humusu aratmayacak kadar güzel bu meze mezapotamya topraklarının bizlere mirası, bir lütfu. Tahin diyince bende akan sular durur, üstüne üstelik bi de közlenmiş patlıcan işin içine girince zilleri takıp oynayasım gelir. Kanımca bu meze asla yanlız yenmemelidir.

Dün arkadaşlarım yemeğe gelecek diye yaptım,derken gelen sayısı artınca baba ganuşu kendimce çoğaltmak için kızarmış soğan ekledim ve şa-ha-ne oldu. Pide ile bandıra bandıra yenilmesi yapılacak en doğru harekettir. Hadi durmayın...

3 orta boy patlıcan

1 soğan

2 yemek kaşığı limon suyu

4 yemek kaşığı tahin

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı nar ekşisi

8-10 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı kimyon

süslemek için maydanoz

Patlıcanları (mümkünse mangalda yada) ocak ateşinde içleri yumuşayıncaya kadar çevirerek közleyin. Soğumaya bırakın. Bu sırada soğanları ince dilimler halinde kıyıp iyice kahverengileşinceye kadar tavada kavurun. Patlıcanlar el değecek kadar ılınınca, kabuklarından ayırıp ezin. Bir kapta tahin,limon, nar ekşisi, zeytinyağı, kimyon, tuz ve karabiberi karıştırın. Mutfak robotunda maydanoz hariç tüm malzemeleri atıp humus kıvamına gelene kadar döndürün. Tadına bakıp eklemelerinizi yapın. Maydanozları kıyıp üstüne serpin. Zeytinyağı gezdirmek isterseniz de sizi kimse tutamaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder